شیرینی های اسکاتلندی
شیرینی یکی از محبوب ترین خوراکی هاست و معمولا هر کشوری شیرینی های خاص خودش را دارد. اسکاتلند با انواع و اقسام شیرینی ها و دسرهای خوشمزه همیشه شما را برای شروع رژیم غذایی دچار تردید می کند! چون این شیرینی ها آنقدر خوشمزه اند که به هیچ عنوان نمی توانید در مقابل آن ها مقاومت کنید. برای درست کردن دسرهای اسکاتلندی هیچ وقت نباید در استفاده از شکر و کره صرفه جویی به خرج داد! شیرینی های اسکاتلندی , شیرینی اسکاتلندی
می خواهیم تعدادی از شیرینی های اسکاتلندی را معرفی کنیم، پس در ادامه شیدا گشت را همراهی کنید.
۱- بیسکوییت Shortbread
این بیسکوییت شیرین و خوشمزه از خوراکی های اصلی اسکاتلند است که با مقدار زیادی کره درست می شود و خوردن آن یکی از لذت بخش ترین بخش های شکم گردی در اسکاتلند است. این بیسکوییت از ترکیب آرد، شکر و کره درست می شود و باید حتما در دمای پایین پخته شود تا قهوه ای نشود. این بیسکوییت خوشمزه مخصوصا در کریسمس و فستیوال ها استفاده می شود پس اگر در این مدت گذرتان به شیرینی فروشی های اسکاتلند بیفتد اول از همه چشمتان به این بیسکوییت ها می افتد. با اینکه این بیسکوییت کاملا ریشه ی اسکاتلندی دارد اما مشابه آن در کشورهای سوئد، ایرلند و دانمارک هم درست می شود.
۲- شیرینی Tablet
این شیرینی بافت صاف و یکدستی ندارد و همین که آن را در دهان می گذارید آب می شود. این شیرینی شکری از محبوب ترین دسرهای اساتند است، فکر می کنید چه رازی پشت موفقیت آن هست؟ شیر غلیظ، مقدار زیادی کره و البته شکر. با خوردن این شیرنی انواع مزه ها را احساس می کنید؛ از مزه ی وانیل گرفته تا طعم خاص کره.
۳- شیرینی شکلاتی Battered Mars Bar
هیچ کس فکرش را هم نمی کرد که یک معامله ی ساده بین دو اسکاتلندی منجر به شیرینی ای شود که امروز تبدیل به نماد آشپزی اسکاتلند شده است. خمیره این شیرینی بافت یکدستی ندارد و کاملا به دور شکلات پیچیده می شود. برای اینکه شکلات در حین سرخ شدن خمیر آب نشود آن را از قبل منجمد می کنند. این شیرینی آنقدر محبوب است که حتی در منوی کافه های معروف جهان هم به چشم می خورد.
۴- کراناچان | Cranachan
کراناچان یک دسر سنتی و فوق العاده خوشمزه است که این روزها با طرز پخت های جدید ظاهر مدرن تری خود گرفته است. برای درست کردن این دسر از خامه ی زده شده، عسل و توت فرنگی های تازه استفاده می شود. این دسر معمولا در ماه های گرم سال خورده می شود البته در گذشته که فصل توت فرنگی حوالی ماه خرداد (ژوئن) بود مردم فقط می توانستند در ماه های خاص سال از طعم این دسر لذت ببرند اما امروز در همه ی ماه های سال درست می شود.
۵- کلوتی دامپلینگ | Clootie Dumpling
این پودینگ سنتی با ترکیب آرد، آرد سوخاری، میوه های خشک مثل کشمش، چربی حیوانی، شکر، وانیل، شیره و مقداری شیر درست می شود. این مواد آنقدر زده می شوند تا به شکل خمیر در بیایند و سپس در ظرف های مخصوص ریخته می شوند تا به مدت دو ساعت بپزند. کیک در نهایت در فر گذاشته می شود و ظاهر خوشمزه ای پیدا می کند. طرز پخت این شیرینی از ناحیه ای به ناحیه ی دیگر فرق می کند مثلا در شهر داندی به جای آرد سوخاری فقط از شیره استفاده می شود.
۶- کیک میوه ای Black bun
این کیک یک جور کیک میوه ای است که روی آن کاملا با خمیر پوشیده می شود. این کیک سنتی در گذشته معمولا در روزهای ۵ یا ۶ ژانویه درست می شد اما امروز با اینکه در همه ی روزهای سال در شیرینی فروشی ها هست اما مخصوصا در آخرین شب سال در خانه ی بیشتر خانواده های اسکاتلندی دیده می شود. برای درست کردن این کیک از کشمش، بادام، خلال پوست پرتقال، فلفل فرنگی، زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه استفاده می شود.
۷- بیسکوییت امپراتور | Empire Biscuit
چه هوا بارانی باشد چه آفتابی از خیر این بیسکوییت خوشمزه نمی شود گذشت! برای درست کردن این شیرینی در وسط دو بیسکوییت مقداری مربا گذاشته می شود و در آخر هم روی شیرینی با ترکیب تخم مرغ و شکر پوشیده می شود تا بعد از چند دقیقه یکی از خوشمزه ترین شیرینی های عمرتان را بخرید.
۸- کیک داندی | Dundee Cake
این کیک میوه ای با کشمش و بادام درست می شود و از قرن ۱۹ تا به حال طرفداران زیادی پیدا کرده است. خیلی از خانواده های اسکاتلندی در هنگام عصر این کیک خوشمزه را به همراه چای می خورند تا سرحال شوند. اینکه چرا در این کیک میوه ای از بادام استفاده می شود داستان جالبی دارد: در گذشته روی کیک با گیلاس تزئین می شد اما از آن جایی که ملکه ی اسکاتلند از طعم گیلاس خوشش نمی آید به جای آن بادام به کار رفت.
۹- بیسکوییت پنگوئن | Penguin Biscuit
اگر دلتان یک بیسکوییت شکلاتی می خواهد به سوپرمارکت بروید و بیسکوییت پنگوئن بخرید. این بیسکوییت برای اولین بار در سال ۱۹۳۲ توسط ویلیام مک دوناکد در شهر گلاسکو اختراع شد.
۱۰- بیسکوییت ابرنتی | Abernethy Biscuit
اگر به دنبال یک شیرینی ساده هستید که کمی هم رژیمی باشد بیسکوییت ابرنتی را امتحان کنید. این شرینی اولین بار در قرن ۱۸ و توسط پزشکی به اسم ابرنتی اختراع شد. این بیسکوییت کره ای طوری درست شده که هضم راحتی داشته باشد برای همین هم از محبوب ترین شرینی های اسکاتلندی ست.