اطلاعاتی در مورد پرداخت عوارض خروج از کشور
هر ایرانی هنگامی که قصد خروج از کشور با گذرنامه جمهوری اسلامی ایران را دارد باید نسبت به پرداخت عوارض خروج از کشور اقدام کند تا بتواند از کشور خارج شود. فرقی نمی کند که سفر شما زمینی، هوایی یا دریایی باشد، تمام مسافران سفرهای خارجی باید مبلغ عوارض را پرداخت کنند. این مبلغ به حساب درآمد عمومی واریز میگردد. هنگام خروج از کشور و مراجعه به فرودگاه، مسافران باید فیش واریزی عوارض را همراه با سایر مدارک خود به گیت های گذرنامه ارائه دهند تا بتوانند روند خروج از کشور را طی کنند.
مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 96 چقدر است؟
طبق ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 96، عوارض خروج از کشور برای هر مسافر به مقاصد بین المللی 75 هزار تومان و مقاصد زیارتی 37 هزارو 500 تومان میباشد.
چه کسانی از پرداخت عوارض معاف می باشند؟
اطفال تا سن 7 سالگی تمام.
ایرانیان مقیم خارج از کشور فقط یک بار در هر سال عوارض پرداخت خواهند کرد.
دانشجویان معرفی شده از طرف وزارت فرهنگ و آموزش عالی که جهت ادامه تحصیل به خارج می روند.
کارمندان ایرانی سازمان ملل متحد و ارگان های تابعه آن.
خلبانان و خدمه هواپیما، ناخدایان وخدمه کشتی ها، ملوانان و رانندگان وسایط نقلیه کرایه ای با تایید شهربانی جمهوری اسلامی ایران.
نمایندگان و کارکنان شرکتهای کشتیرانی که 100% سرمایه آنها متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و با تأیید سازمان مربوطه برای انجام امور کشتیرانی مامور می شوند.
راهنمایان شرکت های مسافری جهان گردی با تایید وزارت ارشاد اسلامی.
مامورین وکارکنان قطارهای مسافربری و باربری بین المللی
جانبازان معرفی شده از طرف بنیاد شهید جهت معالجه.
این قانون به تاریخ 1364.5.1 به تایید شورای نگهبان رسیده است.
آیا فقط ایرانیان عوارض خروج از کشور میپردازند؟
با بررسی تطبیقی در قوانین و ضوابط سایر کشورها، میتوان به آسانی دریافت که عوارض خروج از (Departure tax) کشور تنها مربوط به ایرانیان نیست و برای سایر کشورها نیز وجود دارد.عوارض یا مالیات خروج از کشور در برخی از ممالک تنها برای سفرهای هوایی لحاظ شده و در برخی دیگر علاوه بر سفرهای هوایی، در سفرهای زمینی و دریایی نیز باید پرداخت شود. این نوع از عوارض را در فرودگاه مبدا و در هنگام خروج از کشور یا هنگام خرید بلیت و با سرشکن کردن در قیمت آن از مسافر دریافت میکنند. دولتها در تعیین میزان عوارض، قوانین مربوط به خود را دارند و بسته به سیاستهای خرد و کلان خویش، مالیاتهای گوناگونی را در قوانین خود وضع میکنند.
محل پرداخت عوارض خروج از کشور؟
عوارض خروج از کشور فقط در شعب بانک ملی مستقر در سطح کل کشور و یا در فرودگاه ها و پایانه های مرزی قابل پرداخت می باشد.از آنجائیکه احتمال شلوغ بودن شعب وضیق وقت در فرودگاه وجود دارد ،لذا حتما قبل از سفر عوارض خروجی خود را پرداخت نموده و فیش انرا به همراه خود داشته باشید، تا در هنگام انجام فرآیندهای پذیرش مسافر و حضور در گیت های گذرنامه با ارائه فیش واریزی به ماموران ، کنترل گذرنامه به سهولت تردد کنند.