موزه صلح هیروشیما در ژاپن

ساعت هشت و پانزده دقیقه ششم آگوست سال هزار و نهصد و چهل و پنج، اولین بمب اتم تاریخ بشریت بر روی هیروشیما افتاد. نقاط خرابی بمب اتم بیشتر از همه زیر محل انفجار بود و این امر بگونه ای مانع از خرابی کامل منطقه شد و هنوز ساختمان های نیمه تخریب شده آن در هیروشیما وجود دارند. مردم ژاپن تصمیم گرفتند این خرابه های غم انگیز جنگ را نگه دارند تا یاد آن از ذهن ها فراموش نشود. این محل در سال هزار و نهصد و نود و شش جزیی از میراث جهانی اعلام شد. نماد بمب اتم هیروشیما

با شیدا گشت به بازدیدی از محل برخورد بمب اتم، مقبره ای برای قربانیان آن و موزه یادبود صلح هیروشیما  بیایید تا به درک عمیق تری از رنج و درد تحمیل شده به مردم توسط جنگ و سلاح های اتمی برسید و ارزش صلح را بیشتر بدانیم.

چرا هیروشیما هدف قرار گرفت؟

ایالات متحده تصمیم داشت قدرت بمب های خود را اندازه گیری کند.شهرهایی که به صورت بالاقوه امکان هدف گیری را داشتند انتخاب شدند. بیست و هشتم ماه مه بمب اندازی به شهرهای بزرگ متوقف شد تا شهرها هنگام انفجار اتمی سالم باشند. در روز ۲۵ جولای دستور داده شد که بمب اتمی به یکی از شهرهای هیروشیما، کوکورا، نیگاتا یا ناکازاکی انداخته خواهد شد و در روز ۲ آگوست حمله به هیروشیما قطعی شد.

یکی از اصلی ترین دلایل آن بود که برنامه ریزان آمریکایی فکر می کردند که هیچ زندانی آمریکایی در هیروشیما نگهداری نمی شود.برای پرتاب بمب اتم از هدف گیری مجازی استفاده شد. در روز ۶ آگوست، آسمان هیروشیما صاف بود، هدف گیری تایید و بمب انداخته شد.

یادبود صلح هیروشیما (گنبد بمب اتمی)

این ساختمان در جنگ آسیب زیادی دیده است، اما کاملا تخریب نشد. دست نوشته های یک دختر کوچوک به نام هیروکو که قلب هر انسانی را به درد می آورد موجب شد که تصمیم بگیرند تا ساختمان را به همین نحو نگهدارند.  هیروکو هنگامی که یک طفل خردسال بود به رادیواکتو آلوده شد و در ۱۶ سالگی بر اثر سرطان خون جان خود را از دست داد. وظیفه این گنبد سخن گفتن از درد و رنج تحمیل شده به مردم توسط بمب اتم است. در حالی که از طرف دیگر نمادی است برای صلح جهانی تا جهان از سلاح های شیمیایی پاک شود.

زنگ صلح

این زنگ با هدف از میان بردن سلاح های هسته ای و ارمغان آوردن صلح جهانی در این محل نصب شد. این زنگ توسط زنگ سازان ماهر جهان ساخته شد. یک نقشه جهان بدون در نظر گرفتن مرزها بر سطح این زنگ حک شده است تا نمادی باشد از یک جهان واحد. مردم می توانند آزادانه زنگ را به صدا درآورند. پس اگر موقعیتش برایتان پیش آمد زنگ را به صدا در آورید و برای صلح جهانی دعا کنید.

مقبره صلح کودکان

این مقبره ساخته شد تا یادبودی شود برای Sadako Sasaki و هزاران کودک بی گناه دیگر که در جنگ اتمی هیروشیما کشته شدند.  Sadako Sasaki  دختر خردسالی بود که در دو سالگی با اشعه رادیو اکتیو آلوده شد و ده سال بعد به خاطر سرطان خون فوت کرد. Sadako در تمام مدت طولانی بیماری خود به ساختن ماهیخواری آبی با کاغذ ادامه داد. امروز همان شمایل را ساخته و در بالای این یادواره قرار داده اند. حتی امروز با گذشت تمام این سال ها دست سازه های کاغذی درست مانند دست سازهای Sadako در سراسر جهان ساخته شده و به عنوان نمادی از صلح برای این مقبره ارسال می شود.

شعله صلح

یک آگوست سال  ۱۹۶۴در آرزوی جهانی بدون سلاح های هسته ای این شعله روشن شد. شعله تا پاک شدن کامل زمین از سلاح های هسته ای ادامه خواهد داشت. پایه آن شبیه به دو دست طراحی شده که در حالی یکدیگر را می فشارند کفشان به سمت آسمان است.

مقبره ای خالی برای قربانیان بمب اتمی

اسم رسمی آن مقبره یادبود هیروشیما، شهر صلح است. اما آن چه در میان مردم رایج است. مقبره ای خالی برای قربانیان بمب اتمی است. نام تمام قربانیانی که جان خود را از دست دادند (بدون در نظر گرفتن ملیتشان) درون سنگ اصلی بنا نوشته شده است. هر ساله نام های جدیدی کشف و به لیست قربانیان اضافه می شود. این مقبره توسط Pritzker Prize طراحی شده است.

نگاهی کلی بر موزه یادبود صلح هیروشیما

موزه در سال ۱۹۵۵ با هدف اگاهی بخشیدن به جهان در رابطه با بمب اتمی، برقرار کردن صلح در تمام جهان و از بین رفتن سلاح های هسته ای راه اندازی شد. موزه به دو بخش ساختمان غربی و ساختمان اصلی تقسیم می شود. درون آن اموال قربانیان جنگ، عکس ها و دیگر مستندات نمایش داده می شود. همچنین از موقعیت هیروشیما و دیگر نقاطی که مورد حمله بمب های هسته ای قرار گرفتند همراه با توضیحاتی از انفجار می گوید.

تالار یادبود صلح بین المللی هیروشیما

ساختمانی برای سوگواری کردن! سوگواری برای قربانیان بمب اتمی و دعا کردن برای صلح همیشگی. ساختار مرکز آن زمان دقیق افجار بمب (۸:۱۵ بامداد) را نشان می دهد. درون این تالار خاطرات بازماندان و عکس های از آنان نمایش داده می شود.

چه چالش هایی در حفظ کردن گنبد بمب اتمی برای آیندگان وجود دارد؟

در مقایسه با دیگر ساختمان های تاریکی که به آیندگان ارث می رسند، گنبد بمب اتمی باید به عنوان مرکز اصلی تخریب های بمب نگهداری شود. مهم است که اهمیت آن را به میراث تاریخی جهان درک کنیم. اتلاش های  صورت گرفته اخیر برای مقاوم ساختن آن در برابر تخریب و زلزله نشان می دهد که چالش اصلی بهترین روش نگهداری از آن برای بی تغییر ماندنش در سال های آینده خواهد بود. متدهای استخدام با دقت های لازم و استفاده از تکنولوژی های پیشرفته برای سالم نگهداشتن این گنبد برای آیندگان ضروری خواهد بود.