
نکات ایمنی در سفر
چه برنامهای دارید؟ میخواهید به خارج از کشور سفر کنید یا به شهری از کشورتان بروید که تا به حال نرفتهاید؟ برای جلوگیری از بروز موقعیتهای خطرناک یا ناخوشایند در طول سفر، این نکات را رعایت کنید.
– نقشه کامل مقصد را تهیه کنید و با اتصالات حملونقل و پستهای بازرسی عمومی آن آشنا شوید. مناطق دیدنی را پیدا کنید و اطلاعات لازم درمورد آنها کسب کنید.
– قبل از عزیمت، امنیت خانه را کنترل کنید. اطمینان یابید که از اشیاء قیمتیتان به خوبی مراقبت میشود. توصیه ما این است که از بردن اشیاء قیمتی درطول سفر خودداری کنید و بهتر است که بیشتر وسایل قیمتی خود را در بانک یا گاوصندوق نگه دارید.
– از گذرنامه، ویزا و بلیطتان فتوکپی تهیه کنید و همراه با لیستی از شماره چکهای مسافرتی همراهتان در محلی جدا از محل اصلهای آنها نگهداری کنید و یک کپی دیگر را هم در خانه داشته باشید.
– نوع لباسهایی که با خودتان می برید هم اهمیت خیلی زیادی دارد. بهتر است از پوشیدن لباسهای خیلی شیک و گرانقیمت خودداری کنید تا نظر مجرمین و تبهکاران را به سمت خودتان معطوف نکنید. سعی کنید لباسهایتان راحت باشند تا درمواقع خطر راحتتر فرار کنید.
– خیلی اسباب و وسایل با خودتان نبرید. توصیه میشود که همه وسایلتان را (به جز اسناد، کارتهای اعتباری و پولنقد) در یک چمدان بستهبندی کنید. زیاد بودن تعداد چمدانها و همچنین سنگین بودن آنها جلوی دستوپایتان را گرفته و باعث میشود نتوانید راحت حرکت کنید و توجه تبهکاران را هم به خودتان جلب میکنید.
– وقتی در فرودگاه هستید، حتماً وسایل قیمتیتان و همه چمدانهایتان را همیشه پیش خودتان نگه دارید تا دزدان فرصتی برای دزدیدن از شما نداشته باشند. سعی کنید سریعتر از گیت کنترل گذرنامه عبور کنید تا از دزدان احتمالی دور شوید.
– بعد از نشستن هواپیما و چک شدن گذرنامهتان زیاد در فرودگاه وقت نگذرانید و سریع آنجا را ترک کنید.
– فقط از تاکسیهای رسمی و علامتدار استفاده کنید و از رانندههای شخصی و خصوصی دوری کنید. موقع ترک فرودگاه حتماً به این مسئله توجه کنید.
– اگر در هتل ساکن میشوید، همه اسناد، پولها و وسایل قیمتی خودتان را در گاوصندوق هتل نگهداری کنید. آنوقت مدیریت هتل مسئول گمشدن وسایل شما خواهد بود. موقع ترک کردن اتاق، حتماً در چمدانتان را قفل کنید.
– قبل از ترک هتل، نقشه را مطالعه کنید. از راهنمای هتل بخواهید نواحی خطرناک را روی نقشه برایتان علامت بزند.
– از قبل با برنامه مترو آشنا شوید تا بیش از اندازه متظر قطار نمانید.
– یادتان باشد که محلهای شلوغ مثل ایستگاههای حملونقل محل اصلی دزدان است. دزدان برای بریدن بند کیف شما از قیچی استفاده میکنند، کیف را برداشته و سریع از محل دور میشوند.
– حواستان باشد که ممکن است حتی جنایتکاران در بعضی از کشورها لباس پلیس تن کنند.
– شماره تلفنهای اورژانس شهر مقصد را یاد بگیرید و آنها را همیشه با خود داشته باشید.
– دزدان و جیببرها برای پرت کردن حواس توریستها و بعد دزدی از آنها حقههای خاصی دارند. مثلاً یک نفر تصادفاً یک بستنی را روی شانهتان می اندازد، معذرت میخواهد و تقاضا میکند که لباستان را تمیز کند (معمولاً با یک دستمال بزرگ). همزمان بااینکه یک نفر لباستان را تمیز میکند و حواستان را پرت کرده است، شریک او جیبتان را میزند.
– قبل از استفاده از وجه رایج کشور مقصد، با آن آشنا شوید و فقط در بانکها پولتان را تبدیل کنید.
– قبل از وارد شدن به آسانسور، افرادیکه در آن هستند را بررسی کنید و اگر موقعیت بهنظرتان خطرناک یا مشکوک آمد، وارد نشوید. در گوشههای عقبی آسانسور نایستید و همیشه جلو در قرار بگیرید.
– در برخی کشورها، پرسنل امنیتی در برخی مناطق نسبت به استفاده از دوربینهای عکاسی و شکاری حساس هستند. مسافرینی که در محیط های خاص بدون سوال کردن و اجازه گرفتن از این وسایل استفاده میکنند، توسط پلیس یا پرسنل امنیتی محل بازداشت شده یا مورد سرزنش قرار میگیرند.
وسایل مورد نیاز در هنگام سفر
* جعبه کمک های اولیه
* وسایل گرمایی نظیر پتو، لباسهای ضخیم و… (بسته به مقصد مورد نظر)
* چراغ قوه، نخ و سوزن، کبریت، طناب و…
* شناسنامه افراد، کارت ملی و دفترچه های بیمه افراد
* نقشه مسیر سفر
* نقشه گردشگری شهر مورد نظر
تغذیه در سفر
* سعی کنید از غذاها رستوران های بین راهی حتی الامکان استفاده نکنید.
* از پختن غذاهایی که زود فاسد می شوند، خودداری کنید و غذاهای سبک و سرد را انتخاب کنید.
* غذاهای خام و پخته را بدون پوشش در کنار هم قرار ندهید.
* گوشت، مرغ و ماهی را حتماً از جاهای معتبر تهیه کنید.
* از خرید ماست، دوغ و شیر محلی از اماکن غیرمجاز خوداری کنید.
* مواد غذایی را تهیه کنید که مجوز ساخت، پروانه بهره برداری و نشانه استاندارد داشته باشد.
* اگراز محصولات کنسروی استفاده می کنید، حتماً قبل از مضرات آنها را 20 دقیقه در آب جوش بجوشانید و تاریخ مصرف آنها را چک نمائید.
This post is also available in: English